Vi gør meget ud af at børnene har det sjovt og føler sig trygge når de er hos os. Vi har ikke tidsplaner vi følger fast hver dag, og kan godt lide at tage tingene som de kommer og se hvad dagen bringer. I forhold til mængden af aktiviteter og udeture tager vi selvfølgelig altid højde for hvad børnene kan rumme ift. deres alder, deres humør og energi på dagen mv.

En typisk dag hos os kunne se ud som følger:

Morgen

Om morgenen når børnene møder ind sørger vi for en stille, rolig og hyggelig stemning, så børnene kan få lov til at “vågne” i deres eget tempo. Vi laver rolige aktiviteter som f.eks. at læse en bog sammen. Vi har god erfaring med, at gøre meget ud af at sørge for at børnene er deltagende i at modtage og er med når børnene hver især afleveres af jer. Dette højner gruppefølelsen blandt vores børn, og er noget som er rigtigt vigtigt for at børnene føler sig trygge og godt tilpas hos os.

Formiddag

Formiddagen står ofte på en “ud-af-huset” oplevelse, og foregår tit ude i naturen, enten på gåben eller ladcykel.

Her udforsker vi naturen, og dette som regel med masser af sang, sanglege, kropslige tumlerier som en hel naturlig del af turen. Det at synge sammen har vi gode erfaringer med, da det skaber god stemning og giver god energi til børnene. Fællesskabet styrkes og dette er med til at skabe færre konflikter blandt børnene.

Udover at komme ud i naturen og udforske den, kan “ud-af-huset” oplevelsen også blot være leg i haven, hvor vi f.eks. mødes med hver vores gruppe og børnene leger sammen på kryds og tværs i større grupper. I nogle tilfælde til planlagte aktiviteter og temaer.

Grunden til vi gør meget ud af at komme ud i naturen med børnene er, at vi har rigtig gode erfaringer med det. Det skaber naturlig bevægelse hos børnene, og er med til at udvikle deres motorik, der er mere fysisk plads til hvert barn. Samtidig er lyden af natur, sollys og frisk luft også med til at give et bedre immunforsvar og skabe robuste børn.

Og som vi plejer at sige: “Hvorfor sidde inde når alt håb er ude” 😊

Vi er udenfor hver dag og klæder os på efter vejret. Frokosten spises langt de fleste dage på vores ture ud af huset, såfremt vejret tillader det.

Middag

Ved middagstid putter vi børnene i barnevognene og de får deres middagslur. Dette vil typisk være fra kl 12-13 indtil 14:30-15:00.

Vi vækker generelt ikke børnene, da vi tror på at det er vigtigt at børnenes krop og hjerne får lov til at restituere efter børnenes individuelle behov. Det er deres egne kroppe bedre til at styre end vi voksne er 🙂

Eftermiddag

Om eftermiddagen når børnene er vågnet fra deres middagslure får de typisk mad. Herefter står resten af dagen oftest på “fri leg”, som f.eks. at køre på scooter i haven eller at synge/lytte til musik sammen.

Tit vender vi også dagen vi har haft sammen med børnene og taler om dagens begivenheder. Når børnene bliver hentet gør vi, ligesom om morgenen, meget ud af at børnene siger farvel til hinanden, da det igen, er med til at styrke gruppefølelsen og børnenes trivsel hos os.

Skriv dit barn op i dag

Hvis du synes at ovenstående lyder som et trygt, lærerigt og rart sted at være for dit barn, og gerne vil høre mere, så tøv ikke med at kontakte os på 22 43 81 77 (Tina) eller 21 48 50 85 (Pernille).

Du kan også sende os en mail på hej@fyrrehojen-privatepasningsordning.dk eller skrive til os på vores Facebook side.

Vi har på nuværende tidspunkt stadig ledige pladser.